Contra-expertise bij opstal- en inventarisschades

Bij een opstal- en/of inboedelschade (bij bedrijven ook wel inventarisschade genoemd) als gevolg van brand, overstroming, onweer of inbraak, wil je twee vragen koste wat kost beantwoord hebben. Hoe is de schade aan mijn woning of bedrijfspand ontstaan? En: wat gaat het herstellen van die schade kosten?

De schade-expert van jouw verzekering heeft belang bij een zo laag mogelijke schadevergoeding. Jij als gedupeerde hebt alle belang bij het tegenovergestelde. Als contra-expert zorg ik ervoor dat de berekening van het schadebedrag correct en volledig is. En dat je een eerlijke schadevergoeding krijgt. Dat lukt me omdat ik voor experts en verzekeraars een gelijkwaardige gesprekspartner ben.

“Bij een schade heb je al genoeg verloren. Schakel mij kosteloos in, het levert je alleen maar iets op.” 

Naast de schade aan alle onderdelen die volgens je opstalverzekering tot je woning of zakelijk onroerend goed worden gerekend, kan er sprake zijn van inboedel/inventarisschade. Zijn er persoonlijke en/of zakelijke bezittingen beschadigd? Ik kan alvast verklappen dat de schade-expert van je verzekering er anders naar kijkt dan ik.
 
Vooral bij de afwikkeling van grote schades kun je door het niet inschakelen van een contra-expert de nodige euro’s mislopen. Ik geef je graag een aantal referenties waarvoor ik het verschil heb kunnen maken.

Succesvol afgeronde projecten
bekijk enkele projecten

Waar staat dat in de polisvoorwaarden?

De voorwaarden van jouw verzekeringspolis zijn voor mij leidend als ik namens jou in gesprek ga met een schade-expert of verzekeraar. Ik ken de kleinste lettertjes. Na meer dan 35 jaar weet ik goed hoe verzekeraars denken en hoe hun schade-experts ‘moeten’ denken bij de afhandeling van een schade. Hun denkwijzen en argumenten toets ik letter voor letter aan de polisvoorwaarden.

Netwerk van experts

Soms krijg je te maken met specialistische onderwerpen, waarbij je er niet aan ontkomt om een andere expert erbij te roepen. Zo word ik zelf regelmatig ingeschakeld als vee-expert, met als bijzonder specialisme de paardenhouderij.

Ook de schade-expert van jouw verzekering heeft het recht om een derde expert erbij te vragen. De kosten van zo’n expert probeer ik altijd door te berekenen aan je verzekering.

In de loop der jaren heb ik een uitgebreid netwerk van experts opgebouwd. Met o.a. de volgende partners werk ik intensief samen: